Sunday , October 2 2022

Scandalul Volkswagen: Audi recunoaste ca a vandut milioane de masini cu software-ul mincinos

audi

Compania auto Audi a anuntat ca a vandut in intreaga lume 2,1 milioane de masini echipate cu software-ul mincinos ce a permis companiei-mama Volkswagen sa insele testele de poluare din SUA.
Aproximativ 1,42 de milioane de masini Audi astfel echipate se gasesc in Vestul Europei, 577.000 in Germania si aproape 13.000 in SUA, a aratat un purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters.
Modelele afectate sunt A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 si Q5.
VW a anuntat saptamana trecuta ca in jur de 11 milioane de masini din intreaga lume sunt afectate de scandalul emisiilor diesel.
Volkswagen va veni, in urmatoarele zile, cu un plan privind modul in care vor fi reparate vehiculele diesel afectate de scandalul manipularii emisiilor.
Compania va anunta clientii si autoritatile, a precizat purtatorul de cuvant al companiei germane, Peter Thul.
Autoritatile germane au cerut Volkswagen sa explice, pana la data de 7 octombrie, modul in care intentioneaza sa respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel.
Volkswagen “a manipulat” in Germania testele privind nivelul emisiilor la 2,8 milioane de masini, a anuntat vineri ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.
Si autoritatile elvetiene au suspendat vanzarea modelelor diesel Audi, Seat, Skoda si Volkswagen fabricate in perioada 2009 – 2014. Ar putea fi afectat aproximativ 180.000 de vehicule.
La Bursa de la Frankfurt, actiunile Volkswagen au scazut vineri cu 4%, la 107,65 euro. Din cauza declinului actiunilor, VW a pierdut saptamana trecuta aproximativ 25 miliarde de euro (28 miliarde de dolari) din capitalizarea de piata.

Vezi si

Avarie la un baraj de la Roşia Montană. Sute de persoane evacuate

Centrul Judeţean Alba de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost activat, în noaptea de …