Friday , August 19 2022

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma cere scuze medicilor si pacientilor si vrea gasirea vinovatilor

Hexi Pharma a cerut scuze medicilor si pacientilor, miercuri, dupa prezentarea rezultatelor testelor de concentratie asupra dezinfectantilor furnizati de aceasta companie spitalelor romanesti.
condrea1

Mesajul Hexi Pharma vine dupa ce analizele au aratat ca toate produsele testate au fost neconforme, iar unele substante erau diluate de pana la zece ori, asa cum a dezvaluit initial ancheta jurnalistica a lui Catalin Tolontan.
“In urma rezultatelor anuntate astazi, Hexi Pharma isi cere scuze, public, atat medicilor si personalului medical cat si tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformitati.
In numele tuturor angajatilor Hexi Pharma, ne dorim ca vinovatii sa fie gasiti cat mai repede. Toate produsele vor fi retrase in cel mai scurt timp, fabrica si firma si-au incetat deja activitatea si au demarat de ieri procedurile legale pentru inchidere”, se arata in mesajul Hexi Pharma.
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu a anuntat, miercuri, primele rezultate oficiale ale testelor de concentratie in cazul produselor furnizate de Hexi Pharma spitalelor romanesti.
Analizele au aratat ca unele substante au fost diluate de pana la zece ori, asa cum a dezvaluit initial ancheta jurnalistica a lui Catalin Tolontan.
Victor Strambu a declarat ca toate produsele Hexi Pharma analizate, in numar de 14, s-au dovedit a fi neconforme, adica s-au gasit diferente intre procentajul de concentratie declarat pe eticheta si cel masurat. La unele substante s-au descoperit diferente minore, insa in cazul altora concentratia de pe eticheta este de aproape zece ori mai mare decat cea reala.

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …