Saturday , October 23 2021

Scandal sexual la TVR. Claudiu Lucaci spune căun membru al CA îl atacă fiindcă i-a respins avansurile intime

Claudiu Lucaci, fostul şef al Ştirilor SRTv, sugerează, într-o sesizare transmisă Comisiei de Etică a TVR, că Adrian Bucur, membru al CA al instituţiei, l-a atacat şi i-a adus mai multe acuzaţii din cauză că acesta i-ar fi respins lui Bucur avansurile şi insinuările intime.

Claudiu Lucaci, fostul director al stirilor TVR
Claudiu Lucaci, fostul director al stirilor TVR
Mai multe surse din Societatea Română de Televiziune au declarat, pentru MEDIAFAX, că în sesizarea lui Claudiu Lucaci primul punct se referă la faptul că acesta ar fi respins constant insinuările şi avansurile de natură intimă pe care Adrian Bucur i le-ar fi făcut.
Sesizarea lui Claudiu Lucaci primită recent de Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR cuprinde şi alte aspecte care îl vizează pe Adrian Bucur.
Contactat luni, Horia Gruşcă, membru al Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, a confirmat primirea la Comisie a unei sesizări din partea lui Claudiu Lucaci, care îl vizează pe Adrian Bucur.
În ceea ce priveşte acuzaţiile de hărţuire sexuală pe care Claudiu Lucaci i le aduce lui Adrian Bucur, Horia Gruşcă a spus: “Este vorba de interpretări ale unor acţiuni şi aspecte din sfera personală a relaţiei”.
De asemenea, Horia Gruşcă a confirmat că alte aspecte sesizate de Claudiu Lucaci se referă la folosirea abuzivă de către Adrian Bucur a statutului de membru al CA al SRTv, pentru a exercita presiuni şi influenţe în scopuri personale sau pentru alte persoane.
Totodată, în sesizarea transmisă Comisiei de Etică, Lucaci se referă la refuzul lui Adrian Bucur de a executa sarcini de serviciu în mod repetat.
Claudiu Lucaci face referire în sesizarea sa şi la prezenţa fără justificare profesională a lui Adrian Bucur la sediul de campanie al unuia dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie (Victor Ponta, n.r.).
Un alt aspect la care se referă Claudiu Lucaci este cel al absenţelor lui Adrian Bucur de la program, fără anunţarea şefilor ierarhici, urmate de încercarea acestuia de inducere în eroare a responsabililor care verifică prezenţa la locul de muncă şi întocmesc statele de plată. Claudiu Lucaci spune că, în acest sens, a fost sesizată şi conducerea TVR, dar nu s-a iniţiat nicio cercetare disciplinară, fapt care ridică, în opinia lui Lucaci, întrebări cu privire la protejarea lui Adrian Bucur de către actuala conducere a instituţiei.
În plus, Claudiu Lucaci se referă la refuzul lui Adrian Bucur de a participa la şedinţe de sumar şi la alte activităţi profesionale la care avea obligaţia, potrivit postului său din TVR.
Totodată, Claudiu Lucaci vorbeşte despre promovarea “frauduloasă” a lui Adrian Bucur în TVR. Potrivit lui Claudiu Lucaci, Adrian Bucur a fost promovat de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, din postul de jurnalist cu studii superioare în cel de jurnalist senior, iar promovarea s-ar fi făcut fără respectarea procedurilor şi fără a se ţine cont de o decizie a Comitetului Director al TVR.
 
 

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …