Wednesday , February 28 2024

Scandal intre DNA si Senat: Procurorii cer toate actele in cazurile alesilor penali, Tariceanu gaseste o chichita

tariceanu

Calin Popescu Tariceanu sustine ca DNA nu trebuia sa ceara direct Senatului documentele referitoare la cazul lui Dan Sova si la celelalte dosare analizate de catre acest for, ci prin intermediul Ministerului Justitie.
Mai exact, seful senatorilor a declarat, dupa sedinta Biroului Permanent in care a fost dezbatut acest subiect, ca procurorii trebuie sa se adreseze ministerului si, la randul sau, acesta din urma are obligatia sa transmita solicitarea catre Senat.
In acest sens, Tariceanu a constatat ca exista o incalcare a procedurii de comunicare intre institutii si a spus ca va cere Ministerului Justitiei sa intervina.
“Am hotarat sa sesizam Ministerul Justitiei, astfel incat solicitarea sa fie facuta conforma regulamentelor procedurale, dar, pe fond, solicitarea (DNA – n.red.) este in atentia noastra si o vom solutiona cu toata promptitudinea”, a precizat Calin Popescu Tariceanu.
Acesta a spus ca a mai existat in trecut un astfel de caz, in care nu s-a respectat partea de comunicare institutionala, iar Senatul a solicitat Ministerului Justitiei sa intervina.
Tariceanu a mentionat ca in cererile DNA “nu sunt precizate documentele dorite, dar le vom pune totul la dispozitie – hotarari ale Biroului Permanent, dezbateri ale Comisiei juridice, propunerile Comisiei juridice transmise plenului si hotararile adoptate de plen. O sa punem si stenogramele, nu e niciun fel de problema”.
“Ni s-a cerut sa punem la dispozitie toate documentele pe care le avem si o sa le punem la dispozitie pe toate”, a conchis Tariceanu.
Procurorii vor documentele in cazul lui Sova si al alesilor penali
DNA a solicitat Senatului prin doua adrese succesive trimise in ultimele zile sa ii fie trimise toate actele intocmite in cazul Dan Sova si al celorlalte solicitari de urmarire penala, retinere sau arestare preventiva a unor senatori in functie incepand din 2014 si pana in prezent.
Astfel, prima adresa a fost trimisa pe 9 aprilie si in ea se solicita sa fie comunicate DNA toate inscrisurile intocmite incepand din data de 13 martie 2015 in dosarul lui Dan Sova.
A doua adresa a ajuns la Senat marti si in ea se solicita sa fie trimise la DNA “in cel mai scurt timp” toate inscrisurile intocmite in cazurile solicitarilor DNA din anii 2014-2015.
In aceasta perioada, presedinte al Senatului a fost Calin Popescu Tariceanu, DNA adresand numeroase solicitari, printre cei vizati numarandu-se Ion Ariton, Varujan Voganian sau Ecaterina Andronescu.
Cel mai probabil, procurorii DNA vor sa afle daca a fost respectata aceeasi procedura de luare a unei decizii privind aprobarea sau respingerea incuviintarii urmaririi penale, retinerii sau arestarii unui senator.
ziare.com

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …