SCANDAL în Parlament. PDL pleacă de la dezbaterea bugetului

06 februarie 2013, 11:53

Preşedintele PDL Vasile Blaga a anunţat, miercuri, că parlamentarii democrat-liberali au părăsit dezbaterile din sala de plen în semn de protest faţă de faptul că o parte din amendamentele depuse la proiectul bugetului de stat pe 2013 nu se ma regăsesc in anexe şi nu pot fi susţine în plenul reunit, în ciuda unei înţelegeri anterioare putere – opoziţie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că protestul democrat-liberalilor a fost determinat de faptul că liberalul Dan Radu Ruşanu, preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, „cu de la sine putere”, a scos de pe lista de dezbatere amendamentele care aveau ca principală ţintă alocarea de fonduri pentru bugetul SGG. Blaga a acuzat puterea că a omis o parte din amendamentele la bugetul de stat din anexe pentru a scurta timpul de dezbatere a bugetului de stat pe 2013 şi a se încadra în termenul promis premierului Victor Ponta.

Liderul PDL a avertizat că aleşii democrat-liberali nu vor participa nici la votul final asupra bugetului dacă amendamentele lor nu vor fi reintroduse în anexe. Pe de altă parte, Blaga s-a arătat convins că USL va reacţiona şi va reintroduce amendamentele.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că PDL vine cu amendamente şi părăseşte sala de plen pentru a arăta că „se bate” pentru a rezolva problemele românilor, dar nu a făcut nimic cât a fost la guvernare.
„PDL ne-a înglodat în datorii până în gat, a redus pensii, salarii şi acum vin să ne dea lecţii în Parlament de politicianism, ca să vadă lumea cum se bat ei cu puterea pentru a rezolva marile probleme ale românilor. Cât au fost a guvernare, n-au făcut nimic din ce vor să facă astăzi. Acum fac totul pe hârtie, vin cu idei savante. Amendamentele in general sunt toate bune, dar când le faci trebuie să găseşti şi sursele de finanţare” a comentat social-democratul.

realitatea.net

reportersite