Saturday , July 13 2024

Scandal de spaga si spionaj la Ministerul de Interne: Suspectii au fost dati afara

gabriel-oprea

Suspectii de spionaj de la Ministerul de Interne au fost eliberati din functii.
Ministerul Afacerilor Interne a anuntat, vineri, ca, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de consiliera ministrului Gabriel Oprea, Ingrid Popa Mocanu, si fata de secretarul general adjunct din MAI, Mihai Sova, acuzati ca ar fi divulgat informatii confidentiale, acestora le-au fost retrase autorizatiile de acces la informatii clasificate.
“In aceste conditii, cei doi angajati ai MAI nu isi mai pot indeplini atributiile prevazute in functiile pe care le-au detinut pana la data de 15 ianuarie 2015”, se anunta intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com.
Astfel, la propunerea lui Gabriel Oprea (foto), cei doi au fost eliberati din functii.
Decizia ministrului Gabriel Oprea vine la o zi dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de cei doi si a anuntat ca Ingrid Popa Mocanu si Mihai Sova sunt cercetati “cu privire la savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (8 acte materiale) “.
Se suspecteaza ca, in noiembrie 2014 si ianuarie 2015, Ingrid Popa Mocanu i-a permis accesul lui Mihai Sova la documente care contineau informatii nedestinate publicitatii si la care acesta nu avea acces.
Apoi, acestia au fotocopiat documentele, in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.
De asemenea, pe 14 ianuarie consiliera ministrului Gabriel Oprea i-a facilitat accesul secretarului general adjunct din MAI la documente confidentiale, emise de catre DNA, care priveau doua dosare penale aflate in curs de instrumentare.

Vezi si

Marcel Ciolacu, despre creșterea TVA: Este exclus

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. …