Thursday , February 9 2023

Șase deputați liberali își anunță demisia din partid și i se alătură lui Tăriceanu

andrei_gerea

Șase deputați liberali, între care Andrei Gerea, și-au anunțat, duminică, demisia din PNL și trecerea la formațiunea pe care o va înființa Călin Popescu Tăriceanu, aceștia declarând pentru MEDIAFAX că sunt nemulțumiți de fuziunea cu PDL și de modul în care s-a desfășurat congresul partidului.
Cei șase deputați care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palașcă și Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunțat că părăsește PNL și Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.
Deputatul liberal de Argeș Andrei Gerea a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că va demisiona din PNL în urma congresului acestui partid, pe motiv că PNL fuzionează ”cu partidul care și-a bătut joc de români”, el spunând că prin această fuziune ”liberalismul a fost aruncat la coș”.
”Am decis să demisionez din Partidul Național Liberal după mai bine de 24 de ani, pentru că, odată cu congresul de ieri, partidul în care m-am înscris eu a încetat să mai existe. Partidul Național Liberal, așa cum îl știm cu toții, nu mai este din cauza faptului că s-a hotărât fuziunea cu Partidul Democrat Liberal. Dacă ar fi fost o simplă fuziune, cum au mai fost și altele în istoria de după 1990, nu aș fi văzut nicio problemă, dar vorbim aici de o fuziune cu acel partid care a dus România într-un punct extrem de jos. Se fuzionează cu partidul care și-a bătut joc de români și de România, cu partidul care a călcat în picioare valorile democrației, instituțiile statului și în ultimă fază votul a 7,4 milioane de români. Oamenii care au făcut toate aceste lucruri încă sunt în conducerea Partidului Democrat Liberal și, din păcate, am avut ieri și surpriza neplăcută de a-i vedea râzând la Congresul PNL. Veniseră în vizită sau în inspecție, nu știu cum să zic. Eu nu pot să stau în același partid cu acești oameni care au batjocorit pensionari, profesori, medici, oameni bolnavi, să ne aducem aminte cum ajunseseră să moară oamenii la porțile spitalelor și așa mai departe”, a declarat, duminică, deputatul Andrei Gerea.
De asemenea, el acuză modul în care s-a desfășurat Congresul PNL. ”Cooperativa a funcționat și s-a mers până acolo încât delegațiile la acest congres au fost făcute pe sprânceană. Am exemplul Argeșului, dar înțeleg din discuțiile cu colegii mei că și în alte județe a fost aceeași situație, adică toți cei care au dat semne că nu ar fi de acord cu fuziunea cu partidul Democrat liberal nu au fost delegați”, a mai spus deputatul de Argeș.
Andrei Gerea a precizat că se va alătura partidului pe care îl va înființa Călin Popescu Tăriceanu și că va susține candidatura acestuia pentru președinția României.
 
 

Vezi si

Ciucă: PNL va lua o decizie în privinţa ministrului Lucian Bode până la momentul rotativei guvernamentale

PNL va lua o decizie în privinţa ministrului Lucian Bode până la momentul rotativei guvernamentale, …