Thursday , September 29 2022

Șapte români au murit vineri din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 18

Șapte români, respectiv cinci bărbați și două femei, și-au pierdut viața vineri din cauza gripei, numărul total al deceselor înregistrate de la începutul sezonului ajungând la 18, anunță Institutul Național de Sănătate Publică. Cu toții sufereau de alte boli și niciunul nu era vaccinat antigripal, informeaza Mediafax.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat vineri decesul a șapte persoane din cauza gripei, respectiv o femeie în vârstă de 69 de ani din județul Arad, un bărbat în vârstă de 40 de ani din județul Ialomița, un bărbat de 65 de ani din județul Iași, un bărbat în vârstă de 19 ani din Prahova, o femeie în vârstă de 81 de ani din județul Arad, un bărbat în vârstă de 69 de ani din județul Timiș și un bărbat în vârstă de 71 de ani din Capitală. Cu toții sufereau de alte boli și niciunul nu era vaccinat antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că săptămâna trecută, cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat. Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, iar în urma acestor date, specialiștii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, joi, ministerul Sănătății. S-au înregistrat 1.155 cazuri de gripă clinică, față de 80 cazuri în 2018 în aceeeși perioadă a anului trecut. (Mediafax)

Vezi si

Ministrul Mediului susține intervenția Guvernului pe piața lemnului: “Piața liberă poate duce prețul la 800 lei/mc”

Piața liberă poate să ducă prețul lemnului inclusiv la 800 de lei pe metru cub …