Friday , September 30 2022

Șapte din cei 42 de consilieri locali cernăuțeni s-au înrolat după invazia Rusiei asupra Ucrainei

A șasea parte din membrii Consiliului Local Cernăuți au devenit militari. Șapte deputați din 42 de la Consiliul Local Cernăuți s-au înrolat în diverse structuri de apărare ale Ucrainei după invazia rusă.

Marina Kiriliuc, secretarul Consiliului orașului Cernăuți, a făcut public acest lucru – fiind citată în mai multe medii cernăuțene – după ce consiliul local s-a întrunit într-o ședință extraordinară, dar nu a fost cvorum. Interesant este că ședința la care se referea Marina Kiriliuc a fost pe 18 aprilie – au fost prezenți 19 deputați – dar informația a apărut abia la începutul acesteoi săptrămâni când în alte articole din media cernăuțeană relatau despre un angajat al Consiliului Local Cernăuți care a murit în prima linie în războiul declanșat în februarie de Rusia. Este vorba de juristul Oleksandr Balanețchi care a lucrat în consiliul orașului mai mult de zece ani și când a izbucnit războil pe scară largă a fost unul dintre primii care s-a înrolat.

Cei șapte deputați locali care sunt în Forțele Armate ale Ucrainei și Apărarea Teritorială fie au fost mobilizați, fie chiar au plecat singuri să se înroleze, unul din ei fiind participant la așa numita operațiune antiteroristă (ATO) care a avut loc în Donbass în decursul ultimilor ani. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Mediului anunță un proiect de ordin privind eliminarea imediată a urșilor care atacă omul

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat, joi, publicarea pe site-ul ministerului a unui proiect de …