Saturday , October 1 2022

Sanatatea, tot mai scumpa: romanii nu vor mai avea acces la toate serviciile medicale gratuite de pana acum

Noile măsuri lovesc în oamenii săraci, astfel că milioane de români cu venituri mici s-ar putea întoarce la leacurile băbeşti. Ei nu vor mai avea acces decât la o mică parte a serviciilor medicale de care pot beneficia acum.
Proiectul noii legi a Sănătăţii prevede că asiguraţilor le va fi acordat un pachet medical de bază, iar cine vrea mai mult, trebuie să plătească în plus.
În principiu, vor exista trei pachete de servicii sociale: pachetul social, pachetul special şi pachetul voluntar. Asigurările voluntare vor fi încheiate de asigurătorii privaţi sau publici. De asemenea, asigurările voluntare vor fi încheiate în limita a 50 de euro pe an de persoană.
Pachetul de bază sau pachetul social este conceput în special pentru asiguraţii cu venituri mici şi pentru persoanele asistate social.
Pachetul special acoperă costuri mai ridicate ale serviciilor medicale şi va fi accesibil persoanelor cu venituri mai mari.
Pachetul voluntar este destinat asiguraţilor care doresc să beneficieze de servicii medicale suplimentare sau complementare.
Deocamdată, noul proiect al legii Sănătăţii nu este gata, nu a intrat în dezbatere publică, însă prim ministrul a cerut ca până la sfârşitul lunii să fie finalizat.

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …

One comment

  1. Doar pe hartie si buzunarele celor din sistem erau pana acum servicii medicale gratuite. Cotizez in sistem de 30 de ani cu sume destul de frumusele si nu am facut pana acum nicio analiza sau investigatie gratuita. Am un teanc de bonuri de pe la clinici si laboratoare private. Daca vrei sa faci o investigatie gratuita esti programat peste 6 luni. De s-ar pune odata in aplicare acele pachete, ca macar de cele prevazute sa beneficiem gratuit. Da sunt sigura ca si acele amarate investigatii vor fi tot cu lipsa de fonduri. Oare madam’Iordachel a dat inapoi banii FURATI de la noi? Si cati ca ea n-or exista pe la Casele de asigurari de Sanatate. Ar trebui linsati in piata publica astfel de indivizi!