Salariu de lider de sindicat, aliat de nădejde al PSD: Leonard Bărăscu- 8.300 de euro/lună 

reportersite
13 ianuarie 2021, 11:29

Sindicatele se implică în jocurile politice, iar asta o demonstrează CNSRL Frăţia care, în 2019, a semnat o alianţă cu PSD, iar acum ameninţă guvernarea cu proteste. Unul dintre cei mai influenţi lideri sindicali este Leonard Bărăscu, cel care controlează două mari organizaţii sindicale: CNSRL-Frăţia şi SANITAS, relateaza newsweek.ro

Leonard Bărăscu (stanga), liderul CNSLR Fratia, alaturi de fostul premier Viorica Dancila, semnand un acord de colaborare cu PSD (Foto: psd.ro)

Anunţul privind colaborarea dintre CNSRL-Frăţia şi PSD a fost făcut chiar pe pagina oficială a PSD. „Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a semnat miercuri, 6 noiembrie 2019, un acord de colaborare cu CNSLR FRĂŢIA, la sediul PSD. Viorica Dăncilă consideră că această colaborare este una foarte utilă deoarece partidele de stânga au cooperat foarte bine cu sindicatele pe probleme importante pentru cetăţeni”. Bărăscu este liderul confederaţiei CNSRL Frăţia.

Deşi a semnat un acord cu PSD, pe pagina de prezentare, sindicatul spune că nu face politică. „Confederaţia este cea mai mare organizaţie naţională de profil sindical, independentă faţă de partidele politice, de organele de stat şi de patronat, constituită exclusiv prin voinţa membrilor săi şi cuprinde la ora actuală peste 800 de mii de sindicalişti” Leonard Bărăscu este şi preşedintele federaţiei sindicale SANITAS (care a aderat la confederaţia CNSRL Frăţia). Potrivit propriei prezentări, Bărăscu reprezintă „interesele a peste 120.000 de membri din toate categoriile profesionale din sănătate, asistenţă socială şi medicină şcolară (personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic şi administrativ)”. Din această dublă calitate de lider sindical, Bărăscu încasează bani.

  • 184.090 de lei de la Federaţia SANITAS
  • 134.820 lei de la CNSRL Frăţia
  • 164.700 ca preşedinte al CA Sind Tour Trading
  • Leonad Bărăscu a încasat 8.300 de euro pe lună doar ca lider sindical. De altfel, Bărăscu nu mai exercită altă meserie

Cititi materialul integral pe newsweek.ro