Friday , December 2 2022

Salariile personalului medical, majorate. Camera a adoptat ordonanta de guvern

operatie

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri, cu 288 de voturi pentru, ordonanta de urgenta 70/2014 privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar in anul 2015, care prevede ca incepand cu data de 1 ianuarie salariul de baza brut al personalului din sistemul public sanitar se majoreaza cu 100 de lei.
Obiectul de reglementare a ordonantei este acordarea, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitatile medico-sociale si din sistemul public de asistenta sociala, a unei majorari a salariului de baza brut in cuantum de 100 de lei.
Deputatul PSD Sonia Draghici a declarat, in plenul Camerei, ca aceasta lege “este o noua victorie repurtata de partidul aflat la guvernare pentru imbunatatirea conditiilor de munca si respectiv salarizarea personalului medico-sanitar”.
“Dupa ce au crescut salariile medicilor rezidenti, iata ca de data aceasta intreg personalul din sistemul sanitar, pornind de la personal inferior, mediu, asistente medicale, medici, beneficiaza de aceasta lege.
Suma nu este mare, dar, in orice caz, este un bun inceput, ceea ce denota preocuparea pe care PSD, impreuna cu coalitia de la guvernare, o are pentru imbunatatirea conditiilor de munca, de lucru, de studiu, a personalului care deserveste sanatatea pacientilor”, a afirmat Draghici.
Deputatul PNL Horia Cristian a spus ca liberalii sustin ordonanta, dar “ramane o problema legata de finantarea acestor cresteri salariale”.
“Dupa cum stiti, bugetul alocat spitalelor nu a crescut cu niciun leu si spitalele se vor afla in mod evident in dificultate la sfarsitul anului, dar asta este o alta discutie. PNL va sustine acest proiect de lege”, a precizat liberalul.
Proiectul de lege privind adoptarea acestei ordonante a fost aprobat de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …