Sunday , July 21 2024

Sacoşe cu bani de la Becali pentru generali din Ministerul Apărării

George Becali le arunca sacoşe cu bani generalilor din Ministerul Apărării Naţionale! Cel puţin asta au declarat în faţa procurorilor învinuiţi sau martori audiaţi în ancheta privind transferurile de terenuri dintre europarlamentar şi Ministerul Apărării. Acum, dosarul este la Înalta Curte unde întreaga afacere va fi judecată de magistraţi.
De-a lungul vremii, George Becali a dat bani cu generozitate la oameni ai străzii, suporteri, colindători sau fotbalişti de la Steaua. Însă nu este uşor de imaginat cum ar fi arătat scenele descrise în dosarul privind transferuri de terenuri făcut de Becali cu MapN în 1999. Anumiţi oameni au declarat că finanţatorul Stelei a dus bani la sacoşă unor reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Se întâmpla după ce MApN avizase favorabil schimbul de terenuri.
Ion Săndulescu, unul dintre inculpaţi, povesteşte: “Numitul Becali George i-a trimis colonelului Preda 100 milioane sponsorizare pentru un memorial al aviaţiei. Eu, în prima fază, nu am fost de acord cu suma de bani, dar, în urma discuţiilor purtate cu generalul Cioflină Dumitru care mi-a spus “să nu fiu fraier, să accept banii şi să-i bag într-un cont la o bancă, ca sponzorizare” am acceptat suma de bani. Menţionez că monumentul nu a mai fost construit, iar banii au rămas în contul bancar la dispoziţia Statului Major al Aviaţiei”.
Un martor din dosar, Mihai Iliescu, a făcut mărturisiri interesante: ”Gen. Săndulescu mi-a relatat o împrejurare când acesta împreună cu alte cadre militare se afla la ferma Roşia, loc în care a sosit şi Becali George, iar acesta pur si simplu le-a aruncat şi sacoşa în care, ulterior, am aflat că se afla o sumă importantă de bani -100 milioane de lei. ”
Chestionat de procurori unde s-au dat banii, Becali a spus că la Statul major al Forţelor Aeriene.
Procurorii spun că, deşi mai multe autorităţi s-au opus schimbului de terenuri, afacerea a fost parafată cu girul fostului ministru Victor Babiuc şi al generalului Dumitru Cioflină. Fiica lui Babiuc a avut de câştigat:
Pentru aprobarea schimbului nelegal de terenuri, Becali a vândut cu preţ simbolic fiicei lui Babiuc Victor o suprafaţă de teren din cele obţinute prin schimb de la Ministerul Apărarii Naţionale. Cu privire la acest lucru, Becali a spus la audieri că tinerilor şi săracilor le-a vândut mai ieftin terenurile sale.
“…Depindea şi de faptul cum mă sculam dimineaţa, câteodată am dat şi case cadou şi sute de mii de dolari donaţii la diferite persoane”, a mai spus Becali. Anchetatorii au vrut să ştie şi cine a întocmit documentaţia tehnică a terenului vândut fiicei lui Babiuc, respectiv planul de situaţie. Răspunsul lui Becali a fost: “Bunicul meu a înviat din groapă şi, după ce l-a făcut, s-a dus iar în pământ.”

Vezi si

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale. Clienţii pot rezerva bilete şi pot face check-in online

Serviciile online ale Wizz Air au redevenit funcţionale, iar clienţii pot rezerva acum bilete şi …