Friday , May 20 2022

Rusia trimite ARME în ţările vecine. Zeci de platforme feroviare cu echipamente militare au ajuns în Belarus

arme

Un important transport cu echipamente militare a sosit duminică din Rusia în Belarus, inclusiv 65 de platforme feroviare cu mortiere autopropulsate, relatează agenţia ucraineană de presă Ukrinform, citată de Agerpres.
O declaraţie în acest sens a fost făcută duminică, la Kiev, de către purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrei Lâsenko.
“La staţia de cale ferată ‘Severnîi’ din oraşul belarus Gomel a sosit (sâmbătă) un transport important cu echipamente militare, inclusiv 65 de platforme cu mortiere autopropulsate”, a indicat oficialul ucrainean.
În reţelele sociale, imagini cu transportul cu echipamente ruseşti la Gomel au apărut încă din data de 1 august, precizează agenţia de presă citată, fără să indice clar dacă echipamentele sunt destinate rebelilor din estul Ucrainei.
În altă ordine de idei, Lâsenko a subliniat că armata ucraineană a recucerit 75% din zona ocupată de către rebeli în sud-estul Ucrainei. ‘De când a început operaţiunea antiteroristă (de la mijlocul lunii aprilie), zona ocupată de separatişti s-a redus cu trei sferturi, ceea ce înseamnă că sub controlul lor rămâne doar un sfert’ din teritoriu, a mai indicat purtătorul de cuvânt menţionat.
Mult mai prudent în estimări decât alţi oficiali ucraineni, Andrei Lâsenko a declarat că “spre iarnă nu vor mai fi separatişti în estul Ucrainei”, într-o declaraţie făcută la postul de televiziune ucrainean 112. Mai devreme, ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei afirmase că victoria asupra separatiştilor ar putea interveni în curând.
 
 

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …