Saturday , December 3 2022

Rusia şi Germania cer O MIE de observatori OSCE în Ucraina

OSCE

Șefii diplomației rusă și germană au făcut apel vineri la sporirea prezenței Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Ucraina la 1.000 de observatori, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe rus.
În cadrul unei convorbiri telefonice, Serghei Lavrov și Frank-Walter Steinmeier ‘s-au pronunțat pentru prelungirea misiunii de supraveghere a OSCE și consolidarea prezenței sale la 1.000 de observatori’ față de 450 în prezent, pentru a asigura ‘un control eficient’ al încetării focului între forțele Kievului și rebelii proruși, a precizat ministerul într-un comunicat.
De asemenea, Lavrov și Steinmeier ‘au constatat progrese în respectarea armistițiului și în retragerea armamentului greu’ de către forțele regulate ucrainene și rebele proruse, potrivit aceleiași surse.
OSCE asigură de un an o misiune de monitorizare în Ucraina. Mandatul observatorilor OSCE desfășurați în prezent în țară va expira la 23 martie și nu va putea fi prelungit decât în urma unui vot în unanimitate, potrivit Agerpres.
Marți, președintele american Barack Obama, omologul său francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel, precum și premierii britanic și italian, David Cameron și Matteo Renzi, și președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-au exprimat dorința ‘de întărire a mijloacelor OSCE’ în Ucraina.
Cei șase lideri ‘au confirmat rolul esențial al OSCE în vederea monitorizării’ respectării acordurilor de la Minsk de la 12 februarie în ceea ce privește respectarea armistițiului din Ucraina și a retragerii armamentului greu, conform unui comunicat al Palatului Elysée.
 

Vezi si

Recomandări ANPC de Moş Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor să achiziţioneze …