Monday , December 5 2022

Rusia se regrupeaza – intalnire surpriza cu Iranul si China

putin-china

In contextul crizei actuale din Ucraina, lumea isi schimba strategiile din mers. Astfel, in cadrul summit-ului de la Shanghai al Conferintei internationale al tarilor din Asia, se vor intalni Rusia, China si Iran, avand ca scop strangerea relatilor in vederea construirii “unei noi arhitecturi de securitate in regiunea Asia-Pacific”.
Cu ocazia vizitei in China, presedintele Rusiei, Vladimir Putin a acordat un interviu in care a laudat “colaborarea exemplara” dintre Rusia si China, intr-o gama larga de domenii, de la servicii financiare si pana la industria aeronautica, potrivit Quartz.
Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, o intalnire importanta care are loc in aceasta saptamana la Shanghai. El a promis ca discutiile vor duce la realizarea “unei noi arhitecturi de securitate si dezvoltare durabila in regiunea Asia-Pacific”, un lucru care a devenit vital, ca urmare a agresiunii Chinei din teritoriile disputate din Marea Chinei de Sud.
Reuniunea este cunoscuta sub numele de “Summit-ul Conferintei interactiunii si a masurilor de consolidare a increderii in Asia” (CICA). Intalnirea are loc odata la 4 ani, iar la ea participa tari din Asia.
Organizatia a fost fondata in anul 1999 la Almaty, in Kazahstan. Grupul cuprinde unele dintre cele mai puternice tari non-occidentale, precum Israel si India.
Lipsesc din acest grup dedicat viitorului Asiei, Japonia, a doua cea mai mare economie din Asia, Filipine, un aliat al Statelor Unite si Indonezia.
la intalnirea de pe 20 si 21 mai va participa si Hassan Rouhani, presedintele Iranului, dar si Ban Ki-Moon, secretarul general al ONU. Includerea lui Rouhani la acesta reuniune este deja interpretata ca un suport tacit pentru Iran.
“Participarea Iranului la summit va arata lumii ca Republica Islamica nu este izolata. Tarile non-occidentale nu sunt la periferie, ele sunt de fapt in centrul lumii”, a afirmat un academician mass-mediei din China.
ziare.com

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …