Sunday , September 26 2021

Rusia ofera o recompensa uriasa pentru prinderea teroristilor care au prabusit avionul in Egipt

putin

Seful serviciului federal rus de securitate (FSB) a anuntat ca tara sa ofera o recompensa de 50 de milioane de dolari pentru prinderea celor vinovati de prabusirea avionului A321, cu 224 de persoane la bord, in Egipt.
Aleksandr Bortnikov l-a informat, luni, pe Vladimir Putin, ca avionul plin cu turisti rusi a fost doborat de explozia unei bombe artizanale, scrie Russia Today.
La randul sau, presedintele Vladimir Putin a afirmat ca cei vinovati de doborarea avionului rusesc in Egipt vor fi gasiti si pedepsiti.
“Nu este pentru prima data cand Rusia se confrunta cu crime teroriste, in mare fara cauze evidente, externe sau interne, asa cum a fost cazul in explozia de la gara din Volgograd de la sfarsitul lui 2013. Nu am uitat nimic si pe nimeni”, a spus Putin luni seara.
“Uciderea concetatenilor nostri in Sinai este printre cele mai sangeroase crime in ceea ce priveste numarul de victime. Nu vom sterge niciodata lacrimile din sufletele si inimile noastre. Ei vor fi cu noi pentru totdeauna”, a spus Putin.
“Dar asta nu ne va impiedica sa ii gasim si sa ii pedepsim pe criminali”, a continuat Putin. “Trebuie sa facem asa fara sa fim limitati de timp si sa ii stim pe fiecare pe nume. Ii vom cauta pretutindeni, indiferent unde se ascund. Ii vom gasi in orice punct de pe glob si vor fi pedepsiti”, a subliniat liderul de la Kremlin.
Pentru a duce la indeplinire aceasta misiune, Putin a cerut ajutor de la celelalte tari. “Cer Ministerului de Externe sa faca apel la toti partenerii nostri. In aceste eforturi, inclusiv de gasire si pedepsire a criminalilor, contam pe toti prietenii”, a spus acesta, subliniind ca Rusia va actiona in stricta conformitate cu articolul 51 al Chartei ONU privind dreptul tarilor la auto-aparare.
Ramura egipteana a gruparii jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prabusirea avionului rus, in care au murit 224 de persoane, la 30 octombrie.

Vezi si

Ludovic Orban anunță că demisionează de la conducerea Camerei Deputaților: „Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”

Ludovic Orban și-a recunoscut înfrângerea și a anunțat că demisionează de la șefia Camerei Deputaților: …