Thursday , April 18 2024

Rusia l-a retinut pe diplomatul Gabriel Grecu pentru spionaj militar

Serviciul Federal de Securitate rus a anun]at luni arestarea diplomatului Gabriel Grecu, secretar I la ambasada României la Moscova, pentru încercare de a ob]ine informa]ii militare secrete.
Diplomatul român re]inut pentru spionaj în Rusia a fost declarat persona non grata, a anun]at, luni, Serviciul Federal de Securitate rus (FSB), citat de AFP. Potrivit FSB, diplomatul român trebuie sa p\r\seasca teritoriul Rusiei în termen de doua zile.  “FSB a re]inut la Moscova, în flagrant delict, în timp ce încerca sa ob]ina informa]ii militare secrete de la un cet\]ean rus, un membru al serviciilor de informa]ii române, Gabriel Grecu, care lucra sub acoperire în calitate de secretar I” al ambasadei ]\rii sale, a precizat FSB pentru AFP.
Conform sursei citate, diplomatul se afla în posesia “unor materiale de spionaj care demonstreaza deplin activitatea sa ostila în Rusia”. Contactata de AFP, ambasada României la Moscova nu a fost în m\sura sa confirme re]inerea diplomatului.
MAE rus a transmis un protest fa]a de activit\]ile lui Gabriel Grecu la Moscova
Ministerul rus de Externe a transmis p\r]ii române un protest pe canale diplomatice privind activit\]ile diplomatului Gabriel Grecu, re]inut luni pentru activit\]i de spionaj [i declarat persona non grata, a anun]at Serviciul Federal de Securitate rus, citat de Interfax, în pagina electronic\.
“Ministerul rus de Externe a transmis un protest p\r]ii române, prin canale diplomatice, în leg\tura cu activit\]ile lui Gabriel Grecu, care sunt incompatibile cu statutul s\u diplomatic. Cet\]eanul str\in a fost declarat persona non grata [i va trebui sa p\r\seasca Rusia în termen de 48 de ore”, a precizat FSB.  Serviciul Federal de Securitate rus a ad\ugat ca a confiscat [i echipamente care “demonstreaza pe deplin activit\]ile ostile la adresa Rusiei” [i a precizat ca desf\[oara o ancheta în privin]a incidentului.  t

Vezi si

Eurobarometru: 74% dintre români spun că intenționează să voteze la alegerile europene

România a înregistrat a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la alegerile …