Sunday , February 5 2023

Rusia anunță oprirea raidurilor aeriene siriene și ruse la Alep

rusi siria

Forțele ruse și siriene au anunțat că își suspendă raidurile aeriene la Alep, începând de marți 07:00 GMT, înainte de programata „pauză umanitară” care ar urma să fie pusă în aplicare joi, 20 octombrie, a anunțat ministrul apărării rus, Serghei Șoigu, citat de AFP, Reuters și RIA Novosti, scrie Agerpres.
„Astăzi, începând de la ora (locală) 10:00 dimineață (07:00 GMT), loviturile aviației ruse și siriene au încetat”, a declarat Șoigu într-o reuniune a Statului Major al armatei ruse, explicând că această oprire înainte de termen este „necesară pentru punerea în aplicarea a pauzei umanitare” pentru a permite civililor să plece din Alep joi.
Potrivit lui Șoigu, înainte de „pauza umanitară”, trupele siriene se vor îndepărta de Alep pentru ca rebelii să poată părăsi orașul prin două coridoare special create în acest scop.
Ministerul Apărării rus declarase luni că o pauză a atacurilor aeriene asupra celui mai mare oraș din nordul Siriei va intra în vigoare joi, 20 octombrie, de la ora locală 08:00 (05:00 GMT) până la ora locală 16:00 pentru a permite civililor și rebelilor să părăsească orașul.
Experți militari se vor reuni miercuri la Geneva pentru a separa „teroriștii” de opoziția siriană, declarase generalul Serghei Șoigu la postul oficial de televiziune Rossia-24.

Vezi si

Alți 30 de turiști blocați pe munte, printre care 12 copii. ISU intervine la Păltiniș

O intervenție pentru evacuarea unui grup de 30 de persoane, blocat într-o unitate turistică din …