Sunday , November 27 2022

Rusia a trimis nave, avioane militare si personal pentru a ajuta regimul din Siria

nave rusesti

Rusia a trimis doua nave militare, avioane de vanatoare si personal militar limitat in Siria, pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad, afirma oficiali americani.
Potrivit oficialilor care au preferat sa pastreze anonimatul, citati de site-ul agentiei Reuters, Rusia a trimis in ultimele 48 de ore doua nave la bordul carora erau blindate, avioane de vanatoare si un numar limitat de militari.
“Intentiile Rusiei in Siria raman neclare”, a afirmat un oficial american, explicand ca nu este exclusa posibilitatea ca Moscova sa pregateasca terenul pentru lansarea unei ofensive antiinsurgente pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad.
Alianta Nord-Atlantica a exprimat preocupare ca Rusia ar putea trimite armament Siriei.
“Da, sunt sunt foarte preocupat de informatiile potrivit carora Rusia ar fi trimis personal militar si avioane in Siria”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. “Orice forma de sustinere militara acordata regimului Bashar al-Assad poate conduce la escaladarea conflictului”, a avertizat oficialul NATO.
Rusia este unul dintre principalii aliati ai presedintelui Siriei, Bashar al-Assad.
Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic n Irak si Siria/Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti.
ziare.com

Vezi si

Poșta va lucra pe 2 decembrie pentru ca pensiile să fie date la timp, până pe 15 decembrie

Poșta Română va lucra vineri, 2 decembrie, astfel încât toate pensiile să fie achitate până …