Wednesday , October 4 2023

Rusia a lansat atacuri în Siria de pe crucișătoare din Marea Caspică

putin

Rusia a întreprins de la începutul intervenției sale militare în Siria, la 30 septembrie, lovituri aeriene care au vizat un total de 112 ținte, a anunțat miercuri președintele Vladimir Putin. El a salutat intensificarea operațiunilor, în timp ce ministrul apărării a precizat că patru crucișătoare ruse au lansat, miercuri, 26 de rachete de croazieră asupra unor obiective ale Statului Islamic, care au fost distruse.
„Știm că operațiunile de acest gen – antiteroriste – sunt complicate și, bineînețeles, e prematur să tragem concluzii, dar ceea ce s-a realizat până acum merită aprecierea”, a declarat Vladimir Putin la o întrevedere cu ministrul apărării, Serghei Șoigu.
Navele de pe care au fost lansate cele 26 de rachete de croazieră se aflau în Marea Caspică.
Pe de altă parte, Vladimir Putin a confirmat că Rusia va susține armata siriană în cursul ofensivei sale din Siria.
Următoareele operațiuni militare ruse în Siria vor fi sincronizate cu operațiunile tereste ale armatei siriene, iar forțele aeriene ruse vor susține în mod eficient ofensiva armatei siriene, a declarat Serghei Șoigu.
O sursă militară siriană citată de AFP a confirmat ulterior că armata siriană a lansat miercuri o vastă operațiune terestră în centrul țării, în provincia Hama, cu sprijinul aviației ruse.
Pe de altă parte, președintele rus susține că omologul său francez, Francois Hollande, a propus „unirea eforturilor” între armata lui Assad și Armata Siriană Liberă, una dintre mișcările rebelilor, care luptă atât împotriva președintelui, cât și a Statului Islamic.
digi24.ro

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …