Tuesday , October 4 2022

Rusia a INVADAT UCRAINA. Trupe ruse au preluat controlul unui ORAŞ STRATEGIC

porosenko

Invazia militară rusă s-a produs în Ucraina, transmite joi Reuters, care citează site-ul preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, potrivit Agerpres.
Preşedintele Petro Poroşenko a declara că “invazia militară rusă s-a produs în Ucraina”. Agenţia britanică de ştiri relatează că Poroşenko şi-a anulat vizita de lucru în Turcia din cauza ‘invaziei ruse’, în timp ce AFP, care menţionează la rândul său despre anularea vizitei şefului statului ucrainean în Turcia, relatează că motivul acestei decizii a fost ‘deteriorarea rapidă a situaţiei’ în Ucraina.
‘Lumea trebuie să facă o evaluare în ceea ce privește agravarea bruscă a situației din Ucraina’, a spus Poroșenko, care a convocat o sesiune extraordinară a Consiliului de securitate națională și de apărare a țării, pentru a decide următorii paşi.
Autorităţile ucrainene au afirmat, joi, că trupe ruse au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, la 100 kilometri de bastionul rebel Doneţk, unde, în ultimele zile, au avut loc confruntări violente.
‘Ieri, soldaţi ruşi au preluat controlul asupra oraşului Novoazovsk’, localitate frontalieră cu 11.000 de locuitori, situată la doar câţiva kilometri de graniţa cu Rusia, a anunţat Consiliul Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei pe Twitter, adăugând că numeroase alte oraşe din apropiere au fost de asemenea capturate.
 
 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …