Wednesday , February 1 2023

Rudel Obreja, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare

rudel obreja

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost condamnat, miercuri dupa-amiaza, la trei ani de inchisoare cu executare.
Rudel Obreja a fost condamnat pentru trafic de influenta, dupa aproape un an de judecata si ca urmare a unui denunt facut de Sorin Ovidiu Vintu, la sfarsitul anului 2013.
Decizia nu este una definitiva, fiind in prima instanta, transmit televiziunile de stiri.
Pe 5 februarie 2014, Rudel Obreja a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca a cerut un milion de euro mita pentru a interveni pe langa un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitiei.
DNA a transmis, la acea data, ca, in perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator suma de un milion de euro.
In schimbul banilor, Obreja a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la curtea suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, mai arata comunicatul.
Rudel Obreja a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.
Dupa o luna, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost eliberat si plasat in arest la domiciliu, iar pe 18 martie a fost trimis in judecata.

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …