Tuesday , October 4 2022

RUBYGATE: Silvio Berlusconi, CONDAMNAT la şapte ani de închisoare

berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat luni la şapte ani de închisoare în procesul “Rubygate”, în care este acuzat de abuz de putere şi întreţinere de relaţii sexuale contra cost cu o prostituată, marocana Karima El-Mahroug, numită “Ruby”, care era minoră în anul 2010, în perioada în care a avut o relaţie sentimentală cu Berlusconi.
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat luni, în primă instanţă, la şapte ani de închisoare, cu interdicţia permanentă de a exercita funcţii publice. Sentinţa a fost emisă, după o zi întreagă de Cameră de consiliu, de trei judecătoare, Giulia Turri (preşedintă), Carmen D’Elia şi Orsola De Cristofaro, de la cea de-a patra secţie a Tribunalului din Milano.
Silvio Berlusconi nu a fost prezent la Tribunalul din Milano, ci a fost reprezentat de avocaţii săi, Niccolo Ghedini şi Piero Longo.
Parchetul din Milano, care ceruse o condamnare la şase ani de închisoare şi interdicţia permanentă de a exercita funcţii publice pentru Silvio Berlusconi, senator al partidului de dreapta Poporul Libertăţii (PdL), a fost reprezentat de procurorul şef Edmondo Bruti Liberati.
În urma acestei sentinţe, magnatul media va putea face recurs la Curtea de Apel din Milano, apoi la Curtea de Casaţie de la Roma.
În cadrul dosarului “Rubygate”, care a început la Milano în aprilie 2011, Silvio Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, lider al dreptei italiene, a negat mereu că ar fi plătit-o pe Ruby (care avea 17 ani în acea perioadă), în cursul anului 2010, când frecventa vila de la Arcore a magnatului media în schimbul întreţinerii de relaţii sexuale, scrie Agerpres.
În acest proces, “Il Cavaliere” a fost acuzat şi de abuz de putere, deoarece ar fi intervenit, în 2010, în perioada în care era şef al Guvernului, pe lângă Chestura din Milano, pentru a obţine eliberarea lui Ruby, în mai 2010, când aceasta a fost reţinută de un comisariat din Milano, sub acuzaţia de furt.
Berlusconi a declarat mereu că a solicitat eliberarea lui Ruby deoarece era convins că aceasta “era nepoata lui Hosni Moubarak”, preşedintele egiptean de atunci, şi din această cauză a intervenit în acea noapte din 27 mai 2010 cu mai multe telefoane date poliţiei din Milano, cu scopul “de a evita probleme diplomatice cu Egiptul”.
Pentru Silvio Berlusconi aceasta este a doua pedeapsă cu închisoarea, după sentinţa dictată de Curtea de Apel din Milano în procesul Mediaset, în care fostul premier italian a fost condamnat la un an de închisoare pentru fraudă fiscală şi a primit interdicţie de a exercita orice funcţie publică timp de cinci ani.

Vezi si

Facturile la gaze și curent pe septembrie vor fi emise cu întârziere, iar oamenii ar putea fi puși să plătească consumul pe două-trei luni

Facturile la energie şi gaze vor veni cu întârziere, iar oamenii vor trebui să plătească …