Wednesday , July 24 2024

Rovana Plumb, "părintele" Timbrului de Mediu, circulă cu mașină înmatriculată in BULGARIA

masini Rovana

Rovana Plumb a fost cea care a introdus forma actuala a Timbrului de Mediu, conform careia masinile non-Euro vor avea cea mai mica taxa de poluare pentru ca sunt vechi si in curand nu vor mai circula, chiar daca polueaza. Tot ea a spus si ca masinile Euro 3 si Euro 4 trebuie sa aiba taxele cele mai mari. Insă domnia sa circulă cu mașina înmatriculată pe Bulgaria.
Ministrul circula cu un BMW M6, ultimul model, o masina care are sub capota un motor deloc economic de 560 cp, cu numarul de inmatriculare B 111 RPB. In garajul ei se mai gaseste si un Audi Q7 cu motor V8 pe benzina, de 4.2 litri. Acest Audi a fost cumparat nou de familia Plumb in 2008 si a aparut in declaratiile de avere in 2012 si 2013, dupa care, in 2014, acest automobil parea instrainat. In fapt, masina i-a fost data fiului Rovanei, care nu a stat pe ganduri si, asa cum ii sta bine unei familii ecologice, a inscris-o in Bulgaria.
Altfel, juniorul Plumb ar fi platit cateva mii de Euro taxa de poluare instituita de mama sa, dar si un impozit anual de 6088 lei. Insa, conform spuselor vecinilor, si Rovana Plumb conduce masina “bulgareasca” din cand in cand.
Ministrul Mediului circula cu unul din cele mai poluante automobile din lume, BMW M6, si familia detine propriile autoturisme, dar inscrise in Bulgaria, pentru a evita plata taxelor mari.
“E un Audi Q7. Nu l-am inmatriculat inca, circul cu numere rosii pentru ca trebuie sa indeplinesc toate criteriile legistatiei din Romania, in sensul de a achita timbrul de mediu. Eu sunt prima care trebuie sa respecte legislatia si desigur ca-l voi achita”, spunea Rovana Plumb anul trecut. Intre timp, s-a razgandit, la fel ca si seful sau, Victor Ponta: a trecut-o direct pe Bulgaria.
Sursa: www.4tuning.ro
 

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …