Thursday , May 30 2024

Rovana Plumb nu trece primul test pentru a deveni comisar european. Comisia JURI o cheama la o audiere de urgenta

Rovana Plumb nu a obtinut unda verde din partea Comisiei JURI pentru a ocupa pozitia de comisar european, anunta europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Muresan noteaza, pe contul sau de Facebook, ca Rovana Plumb este chemata joi, 26 septembrie, la o audiere exceptionala, din cauza “informatiilor contradictorii din declaratiile de avere”.

Surse europene au declarat pentru Ziare.com ca si candidatul Ungariei la pozitia de comisar european, Laszlo Trocsanyi (PPE), a fost chemat la audieri tot maine, in aceeasi comisie.

“Rovana Plumb NU a obtinut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind conditiile pentru a deveni comisar european. Comisia Juridica a Parlamentului European a decis acum sa o invite maine pe Rovana Plumb la o audiere exceptionala, ca urmare a informatiilor contradictorii din declaratiile de avere ale domniei sale. Doar dupa aceea Comisia Juridica a Parlamentului European va da un verdict final”, precizeaza europarlamentarul PNL (PPE) pe reteaua sociala.

Membrii Comisiei JURI sunt cei care trebuie sa examineze declaratiile de avere ale comisarilor propusi. Astfel, in ce priveste propunerea Romaniei, au intrebari referitoare la cateva tranzactii financiare, care ar putea reprezenta un potential conflict de interese, relata Politico chiar azi.

Eurodeputatul francez Marie Toussaint, membru al comisiei JURI, a spus ca unii comisari desemnati au dat declaratii de avere “care nu corespundeau cu declaratiile prezentate anterior” si, prin urmare, li s-au cerut explicatii in acest sens.

In cazul Rovanei Plumb, a spus Toussaint, este “o diferenta semnificativa intre declaratia de avere depusa in Romania si cea depusa la Bruxelles”.

“Doamna Plumb a raspuns in scris solicitarilor Comisiei Juridice, insa informatiile transmise nu au convins. De aceea, Comisia Juridica a trecut la urmatorul pas si a invitat-o pe doamna Plumb maine la o audiere extraordinara”, a mai scris Muresan.

Audierile comisarilor propusi sunt programate sa aiba loc in perioada 30 septembrie – 8 octombrie, noua CE urmand sa fie investita la 1 noiembrie. Audierea Rovanei Plumb in comisia responsabila cu domeniul Transporturi urma sa aiba loc miercuri, 2 octombrie, in PE.

Daca nu obtine unda verde de la Comisia JURI, Rovana Plumb nu va mai fi audiata.

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …