Tuesday , July 5 2022

Românii vor putea merge vara asta în vacanță în Grecia fără să li se ceară certificatul COVID

Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare şi vor putea intra în Grecia doar cu actul de identitate, iar personalul din vamă va fi suplimentat cu 50%, a anunţat joi ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias. Astfel, în perioada 1 mai – 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către turişti.

„Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate”, a spus Kikilias, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Bucureşti.

Ministrul grec a adăugat că ştie problemele care apar la graniţă, unde se formează cozi şi că s-a decis suplimentarea cu 50% a personalului din vămile din nord ale Greciei.

„Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”, a precizat Kikilias, citat de Agerpres.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

Astfel, de la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie.

Vezi si

Lista completă a schimbărilor fiscale pregătite de Guvern. Ce taxe cresc, ce deduceri se acordă, cum se vor impozita IMM-urile și dividendele

Luni seara, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului …