Saturday , May 15 2021

Românii stau la cozi uriase de dimineata, la secţiile de votare din străinătate (FOTO)

Românii din străinătate s-au prezentat în număr mare să voteze la alegerile europarlamentare și referendum, la cele mai multe secţii din diaspora, precum Stuttgart, Bruxelles, Munchen sau Roma, formându-se cozi uriașe.

O coadă uriașă de români s-a format, duminică dimineața, în fața Consulatului României din Stuttgart. Oamenii s-au strâns de la primă oră pentru a vota la europarlamentare și referendum. Din imaginile publicate pe Facebook se observă mai multe persoane aflate la coadă în afara sediului Consulatului.

Românii din străinătate s-au prezentat să voteze de la primele ore ale dimineţii, la mai multe secţii de votare fiind cozi.

La Roma, Bruxelles, Stuttgart, Londra sau Viena sute de persoane îşi aşteaptă rândul, unele chiar în ploaie, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

La Consulatul Român de la Roma stau, de asemenea, la coadă sute de persoane pentru a vota, în ciuda condițiilor meteo.

Mii de persoane au anunţat, tot pe reţelele de socializare, că vor face sute de kilometri duminică pentru a vota.

Peste 1000 de oameni așteaptă să voteze la secția din Ulm, Germania

Sute de români s-au prezentat la vot la Londra

In jur de 1000 de români stau la coadă și la Munchen, Germania, pentru a vota.

Românii care locuiesc în orașul francez Montrouge au aflat adresa secției de votare din localitate de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Numai că, odată ajunși pe rue François Ory 92120, adresa trecută pe site, românii au găsit un hotel care nu avea nicio legătură cu procesul electoral. Deciși să voteze, românii au dat telefoane la alte secții din Franța și au aflat că, de fapt, secția din Montrouge era la o altă adresă, aflată la aproximativ 2 kilometri de hotelul la care făcuseră coadă de dimineață.

Sute de persoane s-au prezentat la vot și în orașul Marseille.

La Amsterdam, Olanda, s-au format cozi pe zeci de metri. Din cauza faptului că sunt doar patru cabine de vot, procesul de votare se desfășoară extrem de lent, susțin românii care s-au prezentat la vot.

În Bruxelles, aproximativ 800 de persoane așteptau `n jurul orei 11.00 pentru a vota la sediul Ambasaderi României.

Cozi s-au format și în localitatea Northampton, din Anglia.

La Viena, românii s-au așezat la coadă înainte de ora 7:00, când s-a deschis secția de votare.

”Vă spun sincer că mie imaginea asta mi-a produs lacrimi. E de la Viena… Deși acolo încă nu e ora 7, și nu s-a deschis încă secția de votare, mai mulți concetățeni s-au așezat deja la coadă. Deja tradiționala coadă românească. E o zi de speranță și disperare pentru un popor umilit, dezbinat și alungat”, este mesajul de pe Facebook care însoțește imaginea.

surse: Pro TV, G4Media

 

 

 

Vezi si

VIDEO. Bătaie crâncena între români pe aeroportul Luton din Londra. 17 bătăuși au ajuns în arest. Mai multe persoane, în stare gravă la spital

Imaginile postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol arata un grup de cetateni romani, aflati in zona …