Friday , December 9 2022

Românii cumpără mai des îmbrăcăminte second-hand de lux în contextul creșterii prețurilor în retail

Creșterea prețurilor are un impact vizibil și pe piața de fashion, consumatorii optând tot mai des pentru haine de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce privește brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada, arată o analiză realizată de platforma OLX, potrivit ZF.

Cel mai scump articol vestimentar de lux listat în prezent are un preț de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este prețul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei.

Pentru mulți clienți, achiziționarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creșterii inflației.

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă și piese de designer, piese de colecție care trec testul timpului. În special reprezentanții Generației Z înțeleg importanța modei sustenabile”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

OLX are aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunțuri zilnice în categoria „haine de damă” și 90.000 în categoria „haine pentru bărbați”. (Mediafax)

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …