Thursday , August 18 2022

Românii care au plătit amenzi pentru necompletarea PLF la intrarea în țară își vor primi banii înapoi – lege votată în Parlament

Camera Deputaților a adoptat miercuri, un proiect legislativ care anulează amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România în perioada pandemiei (Passenger Locator Form – PLF), iar sumele încasate de stat vor fi restituite.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede propunerea legislativă.

Totodată, sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin OUG nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz, iar legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, apoi intră efectiv în vigoare.

Vezi si

Pe 28 august începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”. Tarifele de cazare pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană

FPTR lansează o nouă ediție a programului “Litoralul pentru toți”. Programul începe pe data de …