Wednesday , May 29 2024

MAI APROAPE DE MONDIALE. Romania – Ungaria 3-0. Au inscris Marica, Pintilii si Cristi Tanase

Ciprian Marica a deschis scorul in minutul 2
Ciprian Marica a deschis scorul in minutul 2
România a câştigat cu scorul de 3-0 meciul cu Ungaria, din preliminariile CM 2014, prin golurile marcate de Ciprian Marica (min. 2), Mihai Pintilii (min. 31) şi Cristi Tănase (min. 87). Tricolorii au urcat pe locul doi în grupă şi vor juca marţi, tot pe Arena Naţională, împotriva Turciei.
Cele mai importante faze ale meciului:
Min. 90 Finalul partidei. România a câştigat cu scorul de 3-0!
Min. 90 Atmosferă senzaţională pe Arena Naţională. În tribune se fac valuri şi se scandează “Ole!”.
Min. 87 GOOOL România!! Cristi Tănase a driblat un adversar, a intrat în careu şi şutat în diagonală,  învingându-l pe Bogdan! România – Ungaria 3-0!
Min. 82 Szalai trage peste poarta noastră, din lovitură liberă de la 22 de metri.
Min. 79 Ultima schimbare în naţionala României. În locul lui Ciprian Marica a intrat Ovidiu Hoban, de la Petrolul.
Min. 78 În celelalte meciuri din grupa D a preliminariilor CM 2014, Turcia – Andorra 4-0 (min. 82) şi Estonia – Olanda 1-1 (min. 50).
Min. 70 O nouă ocazie mare a tricolorilor! Singur cu portarul ungurilor, Adi Popa nu reuşeşte să-l învingă pe acesta! Balonul revine la Popa, care centrează în careul mic, la Marica, dar lovitura de cap a acestuia trece peste transversală!
Min. 68 Ocazie uriaşă a lui Bogdan Stancu! Acesta a scăpat singur cu portarul Bogdan, dar goalkeeper-ul ungurilor a reuşit să respingă în corner!
Min. 65 Ungurii au fost mai prezenţi în joc decât tricolorii în aceste prime 20 de minute ale reprizei a doua, dar nu şi-au creat ocazii importante. Dealfel, în această repriză nu s-a consemnat nicio fază importantă de poartă.
Min. 64 Se produce schimbarea, Alexandru Maxim este cel înlocuit de Adi Popa.
Min. 60 Victor Piţurcă pregăteşte a doua înlocuire. Adi Popa este la marginea terenului.
Min. 58 Prima schimbare în naţionala noastră: Cristi Tănase a intrat în locul lui Gabi Torje.
Min. 56 Balasz Dzsudzsák are o execuţie superbă, din vole, dar fără efect pe tabela de marcaj. Balonul trimis de acesta a trecut peste poarta noastră.
Min. 51 Bode câştigă un duel aerian cu Tătăruşanu, dar trimite cu capul peste poarta noastră. Între timp, Bourceanu a fost avertizat de arbitrul spaniol al întâlnirii cu cartonaşul galben.
Min. 48 Tricolorii au început entuziaşti şi această repriză. Centrarea lui Raţ, în faţa porţii maghiare, nu este ajunsă însă de Marica.


Min. 45 Finalul primei reprize.
Min. 40 Tătăruşanu este surprins cu un şut de la peste 30 de metr şi respingă destul de ezitant în corner, de sub bară. A fost cea mai mare ocazie a ungurilor.
Min. 40 Tot în grupa D, Turcia conduce cu 2-0 Andorra, în minutul 40, prin golurile lui Umit Bulut, din minutele 35 şi 39. În acest moment, România are 13 puncte, Ungaria – 11 puncte, Turcia – 10 puncte.
Min. 36 România are şansa golului trei, dar Marica este prea altruist şi, în locul unui şut din poziţie ideală preferă o pasă în stânga, pentru Maxim, care ajunge greu la balon, iar faza se răceşte. Întreaga acţiune s-a petrecut în careul maghiar.
Min. 31 GOOOOL România! Combinaţie letală între Marica şi Pintilii, pe un contraatac al tricolorilor! Mijlocaşul Stelei a prins un şut extraordinar, de la 25 de metri, iar balonul a lovit transversala şi a intrat în plasă. Portarul ungurilor a rămas fără replică! România – Ungaria 2-0!
Min. 26 Pintilii şutează de la 20 de metri, peste poarta ungurilor. Tricolorii rămân în atac şi beneficiază acum de un corner.
Min. 20 Ungurii lasă spaţii mari în apărare, iar tricolorii îi pot surprinde pe contraatac. Marica a încercat două noi incursiuni spre poarta adversă, dar a fost surprins în ofsaid.
Min. 15 Alexandru Maxim a executat lovitura liberă, peste poarta lui Adam Bogdan.
Min. 14 Korcsmar vede cartonaş galben, pentru un fault asupra lui Torje, iar România beneficiază de lovitură liberă de la 23 de metri.
Min. 14 Tricolorii au beneficiat deja de trei lovituri de colţ până acum.
Min. 11 Szalai încearcă şi el un şut din întoarcere, de la marginea careului, dar balonul trece, de asemenea, pe lângă poarta noastră.
Min. 10 Replică timidă a maghiarilor, care şutează de la 20 de metri, însă pe lângă poarta lui Tătăruşanu.
Min. 9 Bourceanu şutează cu stângul de la 25 de metri, însă pe centrul porţii, iar portarul Adam Bogdan prinde mingea.
Min. 6 Tricolorii au început cu mare elan această partidă şi au mai avut câteva incursiuni periculoase în terenul advers. Atmosfera în tribune este incendiară.
Min. 2 GOOOOL România! Tricolorii au deschis scorul prin Ciprian Marica! Atacantul nostru a recuperat o minge la centrul terenului, din picioarele lui Guzmics, şi a scăpat singur spre poarta lui Bogdan, învingându-l pe goalkeeper-ul maghiar! România – Ungaria 1-0!
Min. 1 A început meciul România – Ungaria.
Echipele de start:
ROMÂNIA: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ – Pintilii, Bourceanu – Torje, Maxim, B. Stancu – Marica.
UNGARIA: Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Guzmics, Kádár – Varga, Liptak – Koman, Bode, Dzsudzsák – Szalai.

Vezi si

13 persoane reținute pentru trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabet folosit pentru slăbit

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar care vizează …