Friday , January 28 2022

Romania legalizeaza marijuana medicinala

marijuana-medicinala

România a devenit a zecea ţară din Uniunea Europeană care permite anumite tratamente pentru epilepsie, cancer şi scleroză cu produse din marijuana.
Nu este vorba de folosirea ca drog, ci pentru oferirea unui ajutor pentru scăderea durerii şi a frecvenţei crizelor.
Legile 143 și 339 reglementează folosirea derivaților din marijuana în scop medical (tincturi, rășini sau fragmente vegetale) până acum interdicția acoperea atât posesia, cât și uzul de cannabis în toate formele.
Marijuana este folosită de bolnavii de cancer pentru ameliorarea durerilor și în prezent se realizează teste pentru Parkinson, Alzhemeir și sindromul Tourette.
Schimbarea legislativă oferă posibilitatea Agenției Medicamentului să își dea acordul pentru producătorii care vor să scoată pe piață astfel de medicamente, iar următorul pas este ca Ministerul Sănătății să includă preparatele pe lista de compensate, lucru care se întâmplă deja în alte nouă țări din Uniunea Europeană.
Cu doua săptămâni în urmă, si Franta a mutat compuşii din marijuana de pe lista neagră pe cea albă. Medicamentele, care se dau numai cu reţetă, vor ajunge în perioada următoare în farmacii.

Vezi si

Doi tineri de 15 și 20 de ani au murit în ultimele 2 zile, după ce au trecut prin COVID și ieșiseră din izolare

Doi tineri au murit în ultimele 2 zile după ce au ieșit din izolare, post-COVID. …