Thursday , December 1 2022

România activează Mecanismul de protecție civilă al UE pentru medicamentul Tocilizumab, folosit în tratarea pacienților COVID

Ministerul Sănătății a solicitat, marți dimineață, Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumab, medicament folosit în tratamentul pacienților cu COVID.

„Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global”, mai anunță ministerul într-un comunicat de presă.

„În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sănătății menționează că a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Tocilizumab direcțiilor de sănătate publică teritoariale. Este vorba despre 6.649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală. mai precizează sursa citată.

Vezi si

Cum folosesc românii din diaspora tehnologia pentru a rămâne conectați cu țara

Pentru 9 din 10 români din diaspora este important să rămână conectați cu România prin …