Tuesday , March 5 2024

Români arestați în Franța pentru că aveau iPhone. Unul este masterand la Sorbona

Trei români, printre care și o tânără care și-a făcut masterul la Sorbona, au ajuns după gratii la sfârșitul săptămînii trecute, după ce au fost acuzați că au furat un iPhone.
Pentru simplul motiv că semnalmentele lor corespundeau cu descrierea făcută de victimă, românii au fost luați pe sus de polițiștii francezi și aruncați în spatele gratiilor, conform gândul.info. În zadar au încercat cei trei conaționali să demonstreze că telefoanele sunt ale lor. Nu au avut nici o șansă de reușită. Politistii i-ar fi spus romancei: “Ce Sorbona? Ce, Sorbona primeste saraci ca romanii?” Ba mai mult, un polițist i-a spus scurt unuia dintre români: ”Taci din gură! Nu-mi plac românii!”.
După ce au stat trei zile în arest, duminică dimineață au fost eliberați în urma unui proces care a durat doar 30 de minute. Pentru că nu exista nici o probă care să-i incrimineze, judecătoarea a recunoscut că cei trei români au fost aruncați după gratii doar în urma declarațiilor victimei. ”Românii pe care îi întâlnim de obicei nu știu limba franceză și cersesc. Din păcate, alți români fură și voi a trebuit să plătiți pentru asta”, a declarat judecatoarea în finalul procesului. Însă toate aceste scuze puerile nu i-au încălzit cu nimic pe românii noștriicare au fost nevoiți să treacă prin această experiență umilitoare.

Vezi si

Senat: Amplasarea radarelor trebuie semnalată șoferilor. Tinerii sub 21 de ani și începătorii nu vor mai putea conduce mașini puternice 

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia …

One comment

  1. VA INTREB PE TOTI ROMANI DE ACASA SI STRAINATATE,CA ROMANI CE NE-A ADUS ACEASTA LIBERTATE,TOATA LUMEMEA NE INJOSETE DIN CAUZA UNOR CONATIONALI TOTI NE ALUNGA TOTI NE DESCONSIDERA VA ITREB E BINE ACUM????