Tuesday , February 27 2024

Robert Turcescu e candidatul PMP la Primaria Capitalei. Basescu: "Am vrut sa candidez, dar renunt"

turcescu-basescu

Robert Turcescu e candidatul PMP la Primaria Capitalei. Basescu il lauda: A recunoscut ca l-a facut Oprea ofiterFoto: Digi24
Traian Basescu a anuntat, vineri seara, ca Robert Turcescu, cel care in 2014 anunta ca a fost ofiter acoperit, va fi candidatul PMP la Primaria Capitalei.
“Un familist, cu doi copii, indeplineste toate criteriile”, a spus razand in stilu-i caracteristic Basescu, adaugand si ca a apreciat curajul lui Turcescu de a recunoaste ca a fost “ofiter al generalului Oprea”.
Fostul presedinte a mentionat ca ar fi vrut sa fie el cel care candideaza din partea PMP, dar a punctat ca situatia actuala in care este cercetat pentru spalare de bani nu ii permite.
“Am pledat pentru oameni curati in politica, fara suspiciuni legate de actiuni penale si acest lucru m-a obligat sa renunt la candidatura pentru Primaria Capitalei. Mi-as fi dorit sa continui proiectele pe care le-am inceput cand am fost primar, sa fiu un ajutor pentru PMP”, a spus Traian Basescu.
Obligat de circumstante sa renunte la candidatura sa, seful PMP a punctat ca il va sustine pe Robert Turcescu in cursa.
“Un om cu 23 de ani de presa, un om care tot timpul s-a manifestat ca fiind un om de dreapta. Este membru al partidului nostru de la inceputul anului. Un familist, cu doi copii. Indeplineste toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la functia de primar general al Capitalei.
Am apreciat faptul ca a gasit puterea sa fie corect recunoscand ca l-a facut Gabriel Oprea ofiter in rezerva. Sunt altii care tac chitic”, a spus Basescu razand, dupa care i-a dat cuvantul lui Turcescu.
Robert Turcescu si-a inceput declaratia in fata presei multumindu-i lui Traian Basescu pentru increderea oferita. Acesta a punctat ca in jurul sau sunt oameni cu care in ultime luni a lucrat la un proiect cu adevarat unitar pentru Bucuresti.
“Nu am sa va spun detalii despre ceea ce presupune programul, nu vin in fata bucurestenilor facand o promisiune, ci prezentand o viziune. Bucurestiul este un oras in suferinta. Am ales si am acceptat sa candidez din partea PMP pentru ca eu cred ca a sosit momentul unei schimbari (…).
Ma cunoasteti de 23 de ani din presa, puteti reciti oricand ce am scris, emisiunile le puteti vedea. Am sustinut ca o politica buna inseamna o politica de dreapta in Romania. In comparatie cu alte partide politice, PMP si-a asumat un proiect de dreapta si un proiect de reformare a clasei politice”, a spus acesta.
Fostul jurnalist a adaugat ca Bucurestiul trebuie sa devina un oras cu o administratie performanta si cu viziune.
“Sper ca bucurestenii vor intelege ca este un moment al schimbarii. Stiu sigur ca bucurestenii vor intelege ca proiectele lansate de Basescu cand era primar trebuie continuate. Ce am eu si nu au ceilalti? Am alaturi de mine un om, pe Traian Basescu, care a facut un proiect de administratie performant in perioada mandatului sau. Niciunul dintre condadidatii mei nu au alaturi un om cu o astfel de experienta politica.
Stiu ca si voi, jurnalistii, va doriti o schimbare. Incercati sa analizati si activitatea mea. Nu mi-am tradat niciodata tara, imi iubesc orasul in care am trait mai mult de jumatate din viata”, a incheiat Turcescu.

Vezi si

Ministrul Finanțelor anunță că inspectorii antifraudă vor fi înarmați în timpul controalelor

Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci …