Friday , August 19 2022

Revolutionarii s-au imbrancit cu jandarmii in fata Guvernului

Câteva sute de revoluţionari s-au adunat, marţi, în Piaţa Victoriei, pentru a cere anularea legii prin care le sunt retrase indemnizaţiile, la un moment dat protestarii încercând să rupă cordonul de ordine.
Protestul din Piaţa Victoriei a început în jurul orei 10.00, la acţiune participând reprezentanţi ai mai multor asociaţii de revoluţionari din ţară.
Oamenii, adunaţi în zona Muzeului Antipa, cer schimbarea Guvernului, invocând probleme din ţară şi sărăcia. Ei reclamă că guvernanţii “au distrus ţara”, “le-au tăiat salariile profesorilor”, dovedindu-se a fi “cea mai proastă guvernare”.
La un moment dat, protestarii au încercat să rupă cordonul de ordine şi să iasă din perimetrul impus pentru acţiune, astfel că jandarmii au fost nevoiţi să intervină pentru restabilirea ordinii.
În ultima perioadă revoluţionarii au organizat mai multe proteste în ţară şi au intrat în greva foamei, solicitând să nu le fie retrase indemnizaţiile.
Un protest similar, în faţa Muzeului Antipa, a avut loc în 29 noiembrie, oamenii cerând atunci şi o întâlnire cu premierul.
Liderii protestatarilor susţineau atunci că s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi că au fost surprinşi să constate că secretari din minister nu ştiau numărul exact al revoluţionarilor pe care îl considerau de câteva ori mai mare decât în realitate.
“Suntem 9.628 de luptători la nivel naţional. Aşteptăm o întâlnire cu primul – ministru pentru a-i explica problemele noastre. Nu ne deranjează dacă sunt făcute verificări pentru a se dovedi care sunt adevăraţii revoluţionari”, au explicat pe rând, la portavoce, liderii organizaţiilor din Bucureşti, Braşov, Timişoara.
Ei spuneau că la Parlament sunt colegi de-ai lor în greva foamei, forme de protest de acest fel existând însă şi în alte oraşe din ţară.
Revoluţionarii cer continuitate în ceea ce priveşte acordarea indemnizaţiei, ameninţând că dacă vor pierde acest drept şi dacă nu vor fi primiţi de premier vor recurge la ample acţiuni de protest.
Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental.
O persoană a leşinat în timpul protestului, aceasta primind îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD prezent la faţa locului.
Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că în Piaţa Victoriei a fost trimis un echipaj de prim ajutor, după ce o persoană a leşinat.
Acesteia i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Vezi si

Admiterea la colegii se va da după Evaluarea Naţională obligatorie, din 2024, iar proba de Română la Bac va include gramatică

Ministrul Educaţiei a anunţat modificări la legile pe care le-a propus, după ce a negociat …