Saturday , December 2 2023

Revolutia fiscala: Vezi cu cat vor ramane in mana cei platiti cu salariul minim si cei care au 3000 de lei brut

salariu 3.000

In primul rand, sa mentionam ca discutam despre un proiect care poate suferi modificari pana la forma finala care urmeaza sa apara in Monitorul Oficial. Iar istoria recenta ne-a demonstrat ca multe dintre ideile fiscale cu care s-a pornit la drum au fost fie abandonate, fie modificate radical, asa incat nu bagam mana in foc ca actualul proiect va fi dus pana la capat in actuala forma.
Dar, in scenariul in care datele vor ramane cele anuntate de Guvern, am facut un calcul cu ajutorul unui consultant fiscal sa vedem daca un salariat pierde sau ramane cu mai multi bani in mana ca urmare a modificarilor fiscale anuntate. Si am luat doua situatii ipotetice: un salariat platiti cu salariul minim (acum si in 2018) si unul platiti cu 3000 de lei brut (in prezent si in 2018, pe noile reglementari).
Mai intai, o scurta recapitulare: Potrivit comunicatului postat pe site-ul Finantelor, avem de-a face cu urmatoarele 9 schimbari majore:
1. Impozitul pe venit se reduce de la 16% la 10% pentru următoarele categorii de persoane/venituri: salariati, pensionari, PFA, drepturi de autor și cabinete individuale (avocați, medici, notari), chirii, dobânzi, arendă, premii, activități agricole, investiții și venituri din alte surse.
Continuarea pe HotNews

Vezi si

Iohannis: 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în România mai sunt multe lucruri de făcut, …