Tuesday , May 28 2024

Revolte în Turcia impotriva revizuirii Constitutiei: Poliţia a folosit gaze lacrimogene

turcia

Poliția a dispersat cu gaze lacrimogene, luni, protestul împotriva proiectului de revizuire a Constituției Turciei.
Poliția turcă a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa sutele de persoane adunate în fața clădirii Parlamentului, luni, la Ankara, pentru a protesta împotriva proiectului de revizuire a Constituției, care vizează întărirea prerogativelor președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.
Protestul are loc la chemarea Partidului Republican al Poporului (CHP), principala formațiune de opoziție din Turcia, și a câtorva organizații neguvernamentale și asociații ale avocaților.
Potrivit agenției Reuters, mulți dintre protestatari au fost împinși de poliție de la porțile parlamentului de-a lungul unei artere principale.
Parlamentul de la Ankara va începe luni dezbaterea pe marginea proiectului de revizuire a Constituției, ce vizează introducerea unui sistem executiv prezidențial.
Este de așteptat ca proiectul să fie adoptat de legislativ, dominat de Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), de guvernământ, după care să fie supus unui referendum, în această primăvară.
 

Vezi si

Deputatul Dan Vîlceanu a fost sancționat cu reducerea cu 50% a indemnizației de parlamentar timp de 6 luni, după bătaia cu Florin Roman

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui …