Thursday , September 16 2021

Revoltă în Rusia după incendiul din Kemerovo, soldat cu 65 de morti, din care 50 de copii. ”De ce țarul e la cald?”

Un protest spontan s-a declanșat în Kemerovo, Rusia, în orașul unde a avut loc incendiul soldat cu moartea a 64 de oameni, mulți dintre ei copii.
protest rusia

 Un protest neașteptat a izbucnit marți în Kemerovo, Rusia, unde peste 64 de persoane și-au pierdut viața într-un centru comercial cuprins de flăcări. La fața locului a venit un guvernator, dar protestatarii cer o comisie specializată, pentru a determina circumstanțele. Oamenii cer demisia guvernatorului Aman Tuleev. Locuitorii din Kemerovo au cerut și „capul” lui Putin „De ce țarul e la cald? Noi nu l-am ales!”, au strigat unii, potrivit Agora.md.
Peste 64 de persoane, printre care în jur de 50 de copii, au decedat în incendiul de la mall-ul din orașul aflat la aproximativ 3.000 de kilometri est de Moscova. Potrivit informațiilor, centrul comercial nu avea autorizația din partea pompierilor.
Vladimir Putin a fost în orașul Kemerovo și a depus flori la locul tragediei. După aceasta, Putin a organizat o ședință în care s-a discutat despre cele întâmplate. În cadrul ședinței, Putin a declarat că tragedia s-a întâmplat din cauza neglijenței și a indiferenței. „Ce se întâmplă, nu este vorba de război sau de o un izbucnire bruscă a gazului metan într-o mină. Oamenii, copiii au venit acolo să se relaxeze. Vorbim despre demografie și pierdem atât de mulți oameni din ce cauză, din cauza neglijenței criminală, a nepăsării”, a spus Putin.
Anchetatorii au anunţat că alarma de incendiu din cadrul centrului comercial Zimnyaya Vishnya din Kemerovo nu mai funcţiona din 19 martie şi nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie.
Totodată, unul dintre agenţii de securitate ai mallului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu are pregătirea necesară.
Unul dintre angajaţii centrului comercial din Kemerovo a precizat că nu au existat stingătoare de incendiu în clădire. Potrivit acestuia, focul s-a răspândit rapid din cauza bilelor de cauciuc şi a trambulinelor care se aflau în spaţiul de joacă pentru copii.
“Am lucrat timp de şase luni şi nu am văzut stingătoare de incendiu. Când s-a întâmplat totul, nu s-a declanşat alarma de incendiu. Cu o lună în urmă, am avut o instruire privind evacuarea clădirii. Au activat alarma de incendiu, se auzea foarte bine. Nu ştiu de ce nu a funcţionat de data asta”, a spus angajatul din Kemerovo, citat de agenţia Sputnik, potrivit Mediafax.

Vezi si

CCR va judeca sesizarea premierului Cîțu pe tema moțiunii după congresul PNL, în 28 septembrie

Mai exact, decizia va fi anunțată în 28 septembrie, când a fost fixat termenul pentru …