Monday , June 21 2021

Revolta in PNL. Călin Popescu-Tăriceanu crede că e nevoie de un Congres dacă partidul iese de la guvernare

tariceanu

Fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat că, în eventualitatea în care Crin Antonescu le va propune liberalilor ieşirea de la guvernare, ar trebui convocat un Congres al partidului. Totodată, Tăriceanu a afirmat, la România TV, că actuala criză din USL ar putea fi rezolvată relativ uşor.
Invitat să comenteze propunerea senatorului Sorin Ilieşiu de a prelua el şefia PNL printr-un Congres extraordinar, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu a discutat cu acesta înainte ca Ilieşiu să-şi prezinte ideile în cadrul grupului PNL de la Senat. “Domnul Ilieşiu a făcut propunerea în timpul şedinţei de grup senatorial. Există o stare de nelinişte, de îngrijorare, de tulburare în PNL, stare pe care o împărtăşim cu toţii (…) Eu sunt într-o situaţie extraordinar de inconfortabilă în privinţa asta şi nu aş vrea să insistaţi să fac vreun comentariu”, a spus fostul prim-ministru.
Întrebat totuşi dacă vede oportună o discuţie despre schimbarea lui Crin Antonescu, Tăriceanu a răspuns: “Într-un partid democratic se poate discuta orice. De exemplu, dacă strategia adoptată la constituirea USL a fost bună sau nu. Dacă nu, trebuie văzut atunci care este alternativa pentru că PNL nu-şi poate permite să facă politică pe cont propriu. După cum vedeţi, nici PSD nu-şi permite acest lucru”.
Tăriceanu a estimat că va fi foarte dificil ca liberalii, cu o popularitate de 20% în sondaje, să-şi adjudece postul de preşedinte al României în cazul în care vor avea un candidat cu susţinerea exclusivă a PNL. În aceste condiţii, Tăriceanu a spus că actuala criză din USL poate fi relativ uşor soluţionată. “Realizarea unui compromis nu poate fi foarte dificilă: trebuie păstrat raportul de forţe din Guvern, iar PNL trebuie să accepte că-i decizie convenabilă ce nu-i diminuează cu nimic rolul”, a comentat fostul lider al liberalilor.
În cazul în care criza ar putea duce la ruperea USL, Tăriceanu crede că ar fi nevoie de un Congres al PNL. “O dezbatere cât mai largă nu strică, la un punct de răscruce. Acesta ar putea fi un punct de răscruce, dacă se propune retragerea de la guvernare”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.
 
 

Vezi si

Informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara

Meteorologii au emis luni o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată …