Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Ucrainei. Barack Obama a convocat Consiliul de Securitate al SUA

reportersite
28 august 2014, 18:33

ONUConsiliul de Securitate al ONU va avea joi, la ora 18:00 GMT, o reuniune de urgență pe tema evoluțiilor din estul Ucrainei, două ore mai târziu fiind convocat la Casa Albă de președintele Barack Obama și Consiliul de Securitate Națională al SUA, transmit agențiile internaționale de presă.

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU a fost convocată la cererea Lituaniei, după ce guvernul de la Kiev a acuzat Moscova că a intervenit direct cu trupe alături de separatiștii din estul Ucrainei, care au lansat o contraofensivă majoră în urma căreia au recucerit până în prezent orașul de frontieră Novoazovsk și alte părți din sud-estul Ucrainei.

Cât despre ședința Consiliului de Securitate Națională al SUA, Casa Albă nu a oferit detalii, dar convocarea acesteia survine nu doar în contextul escaladării conflictului armat din Ucraina, ci și într-un moment când Statele Unite examinează posibilitatea lansării unor raiduri aeriene în Siria împotriva pozițiilor jihadiștilor din gruparea Statul Islamic. (Agerpres)