Tuesday , September 27 2022

REUNIUNE DE CRIZĂ la Londra, din cauza epidemiei de Ebola

David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, a convocat, miercuri dimineața, o nouă reuniune de criză la Londra pentru a discuta măsurile necesare, în lupta împotriva epidemiei Ebola, în timp ce, la Madrid, a fost anunțat un prim caz de infectare cu acest virus, în Europa.
Guvernul de la Londra organizează cu regularitate reuniuni interministeriale de criză, de la declanșarea epidemiei Ebola, pentru a coordona eforturile Marii Britanii împotriva acestei boli, potrivit Agerpres.
David Cameron s-a întâlnit, marți, cu președintele Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, pentru a evoca situația din această țară, una din cele mai afectate de Ebola. Koroma ”a explicat că situația este în continuare foarte serioasă” și că este nevoie de personal medical și de îmbunătățirea centrelor de tratament, după cum a indicat Downing Street, într-un comunicat citat de agenția de presă franceză.
Premierul Cameron a dat asigurări, conform aceluiași comunicat, că Regatul Unit ”va continua să facă tot ceea ce-i stă în putere pentru a susține eforturile” Sierra Leone, fostă colonie britanică.
Ministerul Apărării de la Londra anunța, marți, că 100 de militari britanici vor fi prezenți, până săptămâna viitoare, în Sierra Leone pentru a ajuta autoritățile din această țară. Peste 40 de militari sunt deja prezenți, iar întăririle ce vor fi trimise vor ajuta la construirea unei unități medicale.
Mai multe pe  Agerpres
 
 

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …