Sunday , June 16 2024

Resturi de rachetă  provenite din atacurile rusești au fost găsite în Moldova, la 15 km de granița cu România

Bucăți de rachetă „provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei” au fost descoperite joi de o patrulă a Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, pe un câmp din apropiere de Larga, în raionul Briceni.

Larga este un punct de trecere a frontierei cu Ucraina, situat în nordul Republicii Moldova, la 15 km de granița cu România.

După descoperirea resturilor presupusei rachete, s-a luat măsura protejării zonei şi a fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112. La faţa locului au venit echipele de genişti ale poliţiei, precum şi Procuratura raionului Briceni, conform Ministerului de Interne de la Chişinău, citat de tv8.md.

Este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Rusia a lansat din nou în primele ore ale dimineţii de joi un val de rachete asupra Ucrainei, iar una dintre ele a lovit un sit industrial din oraşul Liov, din vestul ţării, provocând un incendiu.

O parte din rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană, dar alte câteva au căzut şi în regiuni din centrul ţării.

Vezi si

Un român a murit și alți doi au fost răniți într-un atac, în Congo. MAE: „Evitați orice călătorie!”

Ministerul Afacerilor Externe a transmis duminică, că un român și-a pierdut viața și alți doi …

error: