Sunday , January 29 2023

Republica Moldova are un nou guvern: Premierul desemnat Valeriu Streleț a primit votul de încredere

strelet

Premierul desemnat Valeriu Streleț a primit joi votul de încredere al parlamentului de la Chișinău.
Membrii noului cabinet de miniștri vor depune jurământul în prezența președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe 30 iulie 2015, ora 18.00, la Palatul Republicii, după ce Guvernul Streleț a primit votul de încredere în Parlament.
Noul guvern a fost confirmat cu voturile a 52 de parlametari, cu unul mai mult decât minimul necesar pentru învestire. În favoarea guvernului Streleț au votat toți deputații noii coaliții (Alianța pentru Integrare Europeană-3) formată din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal.
Valeriu Streleț a fost a doua opțiune a Partidului Liberal Democrat — formațiune căreia i-a revenit funcția de premier conform acordului de constituire a AIE-3—, după ce candidatura fostului ministru al educației Maia Sandu nu a fost agreată de celelalte două partide din coaliție.
Valeriu Streleț (45 de ani) și-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. Șapte ani mai târziu, numele politicianului se regăsește pe lista electorală a Blocului ‘Plai Natal’. În perioada 1994-2001, Valeriu Streleț a deținut funcția de președinte al Ligii Naționale a Tineretului din Moldova, iar în 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal. Cariera politică a lui Valeriu Streleț își continuă ascensiunea și în decembrie 2002 este ales vicepreședinte al Partidului Social Liberal, funcție pe care o deține până în 2007, când devine vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat. În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracțiunea parlamentară a liberal-democraților.
 

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …