Friday , December 9 2022

Republica Moldova are un nou Guvern. Executivul lui Gaburici a primit votul de învestitură

gaburici

Parlamentul de la Chişinău a aprobat noul Guvern al Republicii Moldova. Executivul îşi va începe activitatea peste trei zile.
Guvernul Gaburici a primit votul de învestitură. Guvernul format sub conducerea premierului desemnat, Chiril Gaburici, a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlament. Decizia a fost susţinută de 60 de parlamentari.
Componenţa Cabinetului de Miniştri a fost dată publicităţii, iar Executivul urmează să-şi înceapă activitatea cel puţin peste trei zile. Iurie Leancă nu a votat pentru noul Executiv.
Potrivit Constituţiei, dacă Legislativul acordă votul de încredere, şeful statului Nicolae Timofti numeşte noul Executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Cabinetului de Miniştri vor depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui ţării. Din acel moment, noul Executiv îşi începe activitatea oficial.
PUBLIKA.MD precizează că, prima tentativă de numire a Guvernului a eşuat. Premierul desemnat Iurie Leancă nu a primit votul de încredere din partea deputaţilor.
 
 

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …