Friday , January 28 2022

Republica Moldova are un nou Guvern. Cabinetul Filip a primit votul de învestitură

pavel filip

Parlamentul din Chisinau a dat, miercuri, vot de încredere Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Pentru noul Executiv și-au dat votul 57 de deputați din majoritatea parlamentară nou formată.
Protest in fata la Parlamentul R. Moldova. Oamenii încercă să spargă cordonul de poliţişti. În aceste momente, oamenii continuă să îşi manifeste nemulţumirea de votul deputaţilor, după ce Legislativul a acordat vot de încredere Guvernului Filip.
Mai mulţi protestatari s-au bătut cu poliţiştii, iar unii au încercat să dea jos gardul de protecție din jurul Parlamentului. La moment, protestatarii de la Parlament încercă să spargă cordonul de poliţişti.Oamenii cer să fie anulat votul din Parlament. Manifestanţii scandează „Iuda!”, „Jos mafia!” şi „Noi suntem poporul”.
Potrivit Constituției, șeful statului urmează să numească noul Executiv.
Ulterior, în cel mult trei zile, membrii Cabinetului de miniştri vor depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui ţării, iar din acel moment, noul executiv îşi începe activitatea oficial.
Liberal-democratul Valeriu Ghilețchi a fost cel care a dat cel de-al 57-lea vot. Ghilețchi spune că a votat pentru Cabinetul Filip pentru a pune capăt acestei crize care durează de mai mult timp, potrivit Unimedia.md.
Deputatul liberal democrat Vadim Pistrinciuc susține că modul în care a fost anunțată ședința de astăzi a Parlamentului demonstrează că cei care participă la această întrunire „se pot numi oricum, dar nu pro-europeni”.
„Anunțarea ședintei de investire a guvernului cu câteva ore înainte, demonstrează adevarata față a acestei majorități – tăcită, și în contradicție cu propriii cetățeni. Aceste fapte demonstrează că ei se pot numi oricum, dar nu pro-europeni. Cu același succes se puteau întruni liniștit seara într-o cafenea. De regulă, timp pentru prezentarea și studierea candidaților nici nu mai zic… ce vei semana, aceea vei culege”, a scris acesta pe o rețea de socializare.
 

Vezi si

Doi tineri de 15 și 20 de ani au murit în ultimele 2 zile, după ce au trecut prin COVID și ieșiseră din izolare

Doi tineri au murit în ultimele 2 zile după ce au ieșit din izolare, post-COVID. …