Saturday , December 3 2022

Reprezentantul lui Putin în Crimeea: Într-un final, Transnistria va fi a Rusiei

transnistria

Oleg Belavenţev, reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, a declarat că, într-un fel sau altul, Transnistria va ajunge oricum la Rusia, potrivit Agerpres.
Oleg Belavenţev, reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, a declarat că, într-un fel sau altul, Transnistria va ajunge oricum la Rusia.
‘Dacă ar depinde de mine, v-aş alipi chiar astăzi. Împărtăşim poziţia voastră, o înţelegem şi sunt sigur că, într-un final, veţi fi în Rusia’, a declarat oficialul rus, răspunzând la întrebarea unei locuitoare din stânga Nistrului prezentă la forumul internaţional de tineret ‘Tavrida’, ce se desfăşoară în aceste zile la Sevastopol, potrivit publicaţiei moldovene Naţional.
‘Nu putem spune acum. Este o chestiune de timp’, a adăugat Belavenţev, citat de agenţia ucraineană de presă Poltinavigator.
Regiunea separatistă este reprezentată la acest for propagandistic prorus de membrii mişcării Zvezda (Steaua) de pe lângă centrul pentru pregătirea cadrelor militare din aşa-zisul minister al apărării din Transnistria.
În luna iunie, Institutul de Cercetări Strategice din Federaţia Rusă a înfiinţat, asigurându-i şi finanţarea, o organizaţie paramilitară de tineret în Transnistria.
Scopul Rusiei, declarase anterior fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, este ruperea regiunilor din sudul Ucrainei pentru crearea unui aşa-numit ‘coridor’ către Transnistria.
Deşi oficial susţine că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, Rusia continuă să susţină regimul separatist de la Tiraspol atât în plan financiar, cât şi militar, scrie Naţional.
 

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …