Thursday , August 18 2022

Reportaj El Mundo acasă la socrii din Vaslui ai liderului catalan Carles Puigdemont

marcela topor-puigdemont

Jurnaliștii cotidianului spaniol El Mundo au venit în România, pentru a face un reportaj despre socrii liderului catalan, Carles Puigdemont, căsătorit cu o româncă. Părinții Marcelei Topor locuiesc în România, în Vaslui. Fiica lor s-a mutat în Spania în urmă cu ani de zile, unde este prezentatoare la un post TV.
Marcela Topor ar putea deveni prima doamnă a Cataloniei, iar presa spaniolă o numește deja „Regina Independenței”. O prezență discretă, Marcela Topor nu a acordat decât un singur interviu și, deși susține independența Cataloniei, a fost extrem de rezervată în afirmațiile pe care le-a făcut până acum.
„Suntem în fața casei Marcelei Topor, soția președintelui catalan. Înainte să vorbim cu Andrei și Lenuța Topor, părinții Marcelei, ne plimbăm prin cartier. Prin zonă sunt mașini cu jurnaliști care pândesc momentul în care ar putea să apară Marcela. Zvonurile din presa română și spaniolă spun că Marcela Topor s-ar fi refugiat în Vaslui, alături de fiicele ei, de teama represaliilor, odată ce soțul ei a declarat independența Cataloniei”, scriu jurnaliștii de la El Mundo.
parinti marcela puigdemont vaslui„Ea se simte catalană, la fel ca soțul ei. Am văzut ce se întâmplă acolo. E un dezastru. Frică, gloanțe de cauciuc, mulți răniți, oameni tineri bătuți pe stradă…Sperăm să se mai liniștească apele. 80% dintre catalani și românii care locuiesc acolo își doresc independența. Fiica noastră ne-a spus că este o regiune bogată și că nu vor ca spaniolii să le mai ia banii”, spun părinții Marcelei Topor (foto).
Mama Marcelei dezvăluie că aceasta a mers, de mai multe ori, la vrăjitoarele din Vaslui, în special în momentele de cumpănă din viața ei: „A mers când a dat examenul de intrare la facultate, când l-a întâlnit pe Carles și el i-a spus că este este îndrăgostit de ea și că își dorește din tot sufletul să se însoare cu ea și când l-au numit pe Carles președinte”.
„Marcela m-a sunat zilele astea să îmi spună să nu stau de vorbă cu presa din România, pentru că vor încerca să profite și să răstălmăcească semnificația momentului istoric care are loc acum în Catalonia. Nu vrea să ne vadă la televizor”, adaugă tatăl Marcelei.
digi24.ro

Vezi si

Pe 28 august începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”. Tarifele de cazare pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană

FPTR lansează o nouă ediție a programului “Litoralul pentru toți”. Programul începe pe data de …