Thursday , June 20 2024

Replica de la Cotroceni: "Tăriceanu pare rupt de realitate"

Călin Popescu Tăriceanu arată că este complet rupt de realitate dacă afirmă că prețul benzinei nu a crescut în urma majorării supraaccizei, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi.
iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a oferit, joi, prin Madalina Dobrovolschi, purtatorul sau de cuvant, o replica la declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca seful statului “patroneaza acest sistem corupt de putere din Romania”.
“Domnule Tariceanu, da, adevarul doare. Acest lucru nu este un motiv sa folositi un limbaj licentios, sa jigniti si sa spuneti lucruri care nu au nicio legatura cu realitatea. Presedintele Iohannis reitereaza faptul ca persoane cu probleme penale nu trebuie sa se afle in conducerea statului”, a spus Madalina Dobrovolschi.
Aceasta a precizat ca Iohannis respecta votul si doreste ca Guvernul sa aiba rezultate bune pentru Romania.
“Presedintele considera ca o legiferare transparenta de tip european este fundamentala pentru intarirea statului de drept”, a adaugat Dobrovolschi.
“Si inca o observatie referitoare la declaratia domnului Tariceanu. Domnia sa pare pur si simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economica, ceea ce e foarte straniu pentru un fost premier. Dansul spune ca pretul carburantilor a ramas neschimbat. Domnule Tariceanu, adevarul il puteti afla foarte simplu intreband orice roman care a cumparat in aceste zile carburant”, a mentionat purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis.
Iohannis a transmis si un punct de vedere referitor la decizia CSM care a dat aviz negativ pe modificarea Legilor Justitiei.
“Presedintele a luat act de evaluarea CSM care este identica cu propria sa analiza. Presedintele considera ca CSM a evaluat in detaliu si cu profesionalism propunerile inainte sa le respinga. Chiar daca e consultativ, Guvernul si Parlamentul nu au cum sa ignore acest semnal clar din partea CSM”, a incheiat Dobrovolschi.

Vezi si

Variante de lucru pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale: 15 sau 29 septembrie; decizia finală – marţi

 Coaliţia de guvernare discută două variante pentru organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv 15 …