Wednesday , July 24 2024

Remus Cernea, gasit incompatibil de ANI: si deputat si administrator de firma

PARTIDUL REFORMIST - CANDIDATURA - PARLAMENT EUROPEAN

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Remus Cernea a fost în incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei firme.
Mai precis, ANI a stabilit că Remus Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012- 20 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL.
Potrivit unui comunicat al ANI, Remus Cernea a încălcat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale’.
Potrivit Agerpres, ANI susţine că Remus Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Remus Cernea a fost ales deputat pe listele USL, el reprezentând formaţiunea Verzii – Partidul Verde.
Până în mai 2013, el a făcut parte din Grupul parlamentar al PSD, iar după această dată este deputat neafiliat.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC Sed Nove SRL are sediul pe str. Radovanu, nr. 12, din sectorul 2 al Capitalei, având ca obiect de activitate ‘reproducerea înregistrărilor video’ şi are ca asociaţi pe Angelo Adrian Miu şi Remus Cernea, fiecare cu 50% din acţiuni.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …